Umístění fáze u kabelu

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely

Umístění fáze u kabelu

Příspěvekod zabiny007 » 05 led 2017 18:31

V zásuvce ve zdi má být fáze vždy vlevo, kde má ale být „na druhé straně“ kabelu? Dnes jsem něco na sestavě přepojoval a cvičně jsem zkoušečkou zjistil, že mám pár kabelů, u kterých je fáze na jiné straně, než u ostatních. Díky schuko zásuvkám si to mohu jednoduše prohodit, ale potřeboval bych mít jistotu, kde to má správně být. Je to dle obrázku níže?

Obrázek
PJ Xtension+Dr.Fuss+Ortofon RS-212D+Lyra Delos+StepUpT30+PhonoRS+BP
PRIMARE SP33+BD32mkII+2xA30.2+A30.5
Jadis DPL2
ProAc D30+centr, REL S3, MA RXFX
Furutech, AQ, VDH, HGA, NA, AcousticRevive
AKG702
Uživatelský avatar
zabiny007
 
Příspěvky: 693
Registrován: 26 kvě 2014 14:16
Bydliště: Brno

Re: Umístění fáze u kabelu

Příspěvekod Jarda69 » 05 led 2017 18:35

Bývá to tam označené. Teď mám v ruce podobný kabel a ten to má přesně opačně než na tvém popisu. Ono je to fuk, alespoň mě teď nenapadá, kde by to mohlo vadit. Už jsem se setkal s tím, že měření neodpovídalo popisu na konektoru. Asi si to Čínan dělá jak chce :)

http://www.uniformatic.fr/1182-thickbox ... -metre.jpg
Naposledy upravil Jarda69 dne 05 led 2017 18:42, celkově upraveno 2
Jarda69
 
Příspěvky: 1273
Registrován: 24 kvě 2015 21:39

Re: Umístění fáze u kabelu

Příspěvekod Jarda69 » 05 led 2017 18:36

Jarda69 píše:Bývá to tam označené. Teď mám v ruce podobný kabel a ten to má přesně opačně než na tvém popisu. Ono je to fuk, alespoň mě teď nenapadá, kde by to mohlo vadit. Už jsem se setkal s tím, že měření neodpovídalo popisu na konektoru. Asi si to Čínan dělá jak chce :)

Prosím smazat, překlik. Mělo jít o edit.
Jarda69
 
Příspěvky: 1273
Registrován: 24 kvě 2015 21:39

Re: Umístění fáze u kabelu

Příspěvekod zabiny007 » 05 led 2017 18:46

Jarda69 píše:Bývá to tam označené. Teď mám v ruce podobný kabel a ten to má přesně opačně než na tvém popisu.


Právě, že některé kabely co mám jsou zapojeny jako na obrázku (ten je stažený z netu) a některé to mají obráceně. Rád bych přívod fáze u všech mašinek sjednotil, ale nevím, která verze je správná...
PJ Xtension+Dr.Fuss+Ortofon RS-212D+Lyra Delos+StepUpT30+PhonoRS+BP
PRIMARE SP33+BD32mkII+2xA30.2+A30.5
Jadis DPL2
ProAc D30+centr, REL S3, MA RXFX
Furutech, AQ, VDH, HGA, NA, AcousticRevive
AKG702
Uživatelský avatar
zabiny007
 
Příspěvky: 693
Registrován: 26 kvě 2014 14:16
Bydliště: Brno

Re: Umístění fáze u kabelu

Příspěvekod Jarda69 » 05 led 2017 18:59

Skoda, že je ta fotka mázlá, ale mám pocit, že na ní písmenka jsou. Tvůj popis je opačně. Připadá mi, že je tam matně vidět L i N, ale přesně opačně, než jsi to popsal.
Tady další foto, je to stejně jako na mém prvním odkazu. Mám doma podobný. Tak snad to je takhle správně.
http://cablemountain.com/WebRoot/Daily/ ... 020_WM.jpg
Není tvůj obrázek z podobné diskuze? Pokud jsi ho nedělal, tak má popis opačně už na netu.
Jarda69
 
Příspěvky: 1273
Registrován: 24 kvě 2015 21:39

Re: Umístění fáze u kabelu

Příspěvekod zabiny007 » 05 led 2017 19:26

Jarda69 píše: Není tvůj obrázek z podobné diskuze? Pokud jsi ho nedělal, tak má popis opačně už na netu.

Jak jsem psal, obrázek jsem nedělal, našel jsem jej na netu. A je úplně jedno, co je na konektoru napsáno. Důležitá je pro mne ta informace, zda má být fáze vpravo nebo vlevo, pokud je zemnící kolík směrem nahoru. Když se podíváš např. na FURUTECH FI 28R, který mám na velké části kabelů, tak tam žádné popisky nejsou a ani nejsou podstatné - důležité je zapojení.

Obrázek
PJ Xtension+Dr.Fuss+Ortofon RS-212D+Lyra Delos+StepUpT30+PhonoRS+BP
PRIMARE SP33+BD32mkII+2xA30.2+A30.5
Jadis DPL2
ProAc D30+centr, REL S3, MA RXFX
Furutech, AQ, VDH, HGA, NA, AcousticRevive
AKG702
Uživatelský avatar
zabiny007
 
Příspěvky: 693
Registrován: 26 kvě 2014 14:16
Bydliště: Brno

Re: Umístění fáze u kabelu

Příspěvekod Jarda69 » 05 led 2017 19:30

Ok. Pokud jsi líný klikat na odkazy, tak ti napíšu, že se první dává N :)
Ani uvnitř není žádný popis? Ale na funkci to nemůže mít vliv. Jedině zem, proto je i tady označená.
Jarda69
 
Příspěvky: 1273
Registrován: 24 kvě 2015 21:39

Re: Umístění fáze u kabelu

Příspěvekod zabiny007 » 05 led 2017 20:53

Jarda69 píše:Ok. Pokud jsi líný klikat na odkazy, tak ti napíšu, že se první dává N :)
Ani uvnitř není žádný popis? Ale na funkci to nemůže mít vliv. Jedině zem, proto je i tady označená.

Asi si nerozumíme. Já nemám ambice cokoliv sám rozpojovat/zapojovat. Jen mám několik různých kabelů a když zapojím kabel "A" do zásuvky, kde je fáze vlevo, tak na koncovém konektoru je fáze také vlevo. A když zapojím kabel "B" do stejné zásuvky stejným způsobem, tak je na koncovém konektoru fáze opačně, tedy vpravo. Což znamená, že tyto kabely mají uvnitř již z výroby jiné zapojení (kabely jsou kupovány mimo ČR z Evropy přes ebay a Audiomarkt a nejspíš to bude proto, že v některých zemích je fáze v zásuvkách na pravé straně).
A můj dotaz zněl, zda je správně na konci kabelu fáze vlevo nebo vpravo. (A s tvým názorem, že to nemůže mít vliv nesouhlasím.)
Podle tebou vloženého odkazu (který jsem nebyl líný rozkliknout :-) ) je podle popisek správně vpravo. Což je opačně, než je uvedeno zase na nákresu, který jsem našel na netu já a který jsem vložil do úvodního dotazu. Takže co je správně?
PJ Xtension+Dr.Fuss+Ortofon RS-212D+Lyra Delos+StepUpT30+PhonoRS+BP
PRIMARE SP33+BD32mkII+2xA30.2+A30.5
Jadis DPL2
ProAc D30+centr, REL S3, MA RXFX
Furutech, AQ, VDH, HGA, NA, AcousticRevive
AKG702
Uživatelský avatar
zabiny007
 
Příspěvky: 693
Registrován: 26 kvě 2014 14:16
Bydliště: Brno

Re: Umístění fáze u kabelu

Příspěvekod fox » 05 led 2017 21:19

Já to řeším tak, že se podívám do každého přístroje, který drát je připojený na pojistku. Tam taky připojím fázi u kabelu. Snad to dělám dobře.
Michell Gyrodec/Orbe,SME V,Lyra Delos,RCM,step up trafo MgBeran,Esoteric DV60,Stream box RS,Music First Audio,Red Wine Audio,Leben300,Tannoy Stirlig+ST100,Acoustic Revive,WBT a plno dalších ptákovin.
Uživatelský avatar
fox
 
Příspěvky: 2007
Registrován: 07 črc 2008 10:03

Re: Umístění fáze u kabelu

Příspěvekod NA » 06 led 2017 01:16

Pokud se koukáš do toho konektoru a zemnící kolík je směrem nahoru tak má být fáze vpravo.
Tak to také mají mé Zephyry co máš doma, a na tom
vloženém obrázku je to opačně.
A opravdu to není jedno kam má audio přístroj zapojenou fázi. Ale aby to nebylo jednoduché, tak jsou i přístroje, které mají vstupní zásuvku zapojenou opačně, takže u nich dosáhneš správného stavu s kabelem zapojeným jako na tom Tvém obrázku. Takže pokud nejsi schopen rozebrat přístroje a kouknout do nich, ale ještě lépe změřit velikost potenciálu mezi signálovou a napájecí zemí při obou variantách kabelu aby sis pro každý přístroj vybral správné zapojení (naměřené menší napětí), tak bych se řídil pravidlem fáze vpravo.
http://www.noble-audio.webnode.cz
Noble Audio-Sunrise, Lindemann CD1SE, Sroll Rhythm, Noble Audio-Waterfall
Uživatelský avatar
NA
Konstruktér - Noble Audio
 
Příspěvky: 1019
Registrován: 11 čer 2008 12:29
Bydliště: Ústí nad Labem

Re: Umístění fáze u kabelu

Příspěvekod PítrsPraha » 06 led 2017 01:26

Nektery komponenty maji i indikaci nespravne zapojene faze.

VdH --> NA Sunrise
Vincent -->Denon DCD-2020--> Audioquest
Vincent -->Parasound Halo Integrated--> Vincent
Focal Electra 926
Lapp -->JBL LS 120P
PítrsPraha
 
Příspěvky: 1597
Registrován: 05 pro 2013 11:13

Re: Umístění fáze u kabelu

Příspěvekod jimmi » 06 led 2017 09:03

Aj sieťove šnury aj HIFI prístroje mávaju rozne fazu. Zmeraj v stene v zasuvke ako je zapojená či správne podla normy a podla toho dalej aby boli rovnako všade v nich. Má to vplyv na zvuk. Odmeraj si 1nu šnuru aby bola správne zapojená a potom tu davaj do prístrojov a meraj napríklad týmto https://www.amazon.de/Oehlbach-17017-Ph ... YRMT3AFFK4

...................

http://www.tophudba.sk/oehlbach-phaser-3285
.........

Je to na baterky a tlačidlo na boku podla rozsvietenia diody vieš na ktorej strane je.Tu si označ aj na pristroji(CDp,predzosiku,DAC,Koncaku,monoblokoch) a postupne pomeraj všetky pristroje a v takom ktorom vieš už kde je možeš vyskušať ostatné sieťové káble a tie si tiež potom označ aby si aj do buducnosti vedel.Pristroje-komponenty aby boli zapnute ked meriaš.
Vyskušať aj viackát na potvrdenie správnosti zmerania fázy. 8-)
jimmi
 
Příspěvky: 537
Registrován: 14 kvě 2012 09:04

Re: Umístění fáze u kabelu

Příspěvekod Pytel » 06 led 2017 09:33

Na obrázku to je špatně. Bohužel z Číny a někdy i kabely pro Francouzský trh se u nás objevují ( jako nedávno originál kabely Nordost !!! ).

Ale pozor jsou i u nás mašinky co to mají opačně ( japan a některé usa ) viz. příklad pračky Accuphase, některé McIntosh, atd......

Doporučuji hifistům koupit si levnou zkoušečku fáze a vždy přeměřit kde je na kabelu fáze před zapojením -- a ze zkušeností, je to ve výsledném zvuku slyšet.
Uživatelský avatar
Pytel
 
Příspěvky: 1097
Registrován: 19 dub 2008 08:59
Bydliště: Praha 8

Re: Umístění fáze u kabelu

Příspěvekod jimmi » 06 led 2017 10:02

Pytel a prístroje ako su vo vnutri zapojené bez tej krabičky čo som vyššie písal ako obyčajný poslucháč zistí kde je fáza ? :o 8-)
Samozrejme stačí ak si ju kupi jeden hifi nadšenec a požičaju si ju další jeho kámoši ako to máme My tu.
jimmi
 
Příspěvky: 537
Registrován: 14 kvě 2012 09:04

Re: Umístění fáze u kabelu

Příspěvekod Pytel » 06 led 2017 10:18

Obyčejná zkoušečka stojí cca. 30 Kč , to myslím si může každy hifista dovolit. Ten Oehlbach je zbytečně drahý.
Uživatelský avatar
Pytel
 
Příspěvky: 1097
Registrován: 19 dub 2008 08:59
Bydliště: Praha 8

Re: Umístění fáze u kabelu

Příspěvekod jimmi » 06 led 2017 10:28

Pristroj je bez elektrického prudu a nekukazuje to jednoznačne. Vyskušaj.
jimmi
 
Příspěvky: 537
Registrován: 14 kvě 2012 09:04

Re: Umístění fáze u kabelu

Příspěvekod Pytel » 06 led 2017 10:30

Existují i bezdotykové zkoušečky -- ( kdo se bojí něco někam strkat )

Nerozumím prosím dotazu : Pristroj je bez elektrického prudu a nekukazuje to jednoznačne. Vyskušaj.
Uživatelský avatar
Pytel
 
Příspěvky: 1097
Registrován: 19 dub 2008 08:59
Bydliště: Praha 8

Re: Umístění fáze u kabelu

Příspěvekod jimmi » 06 led 2017 10:36

Vyskušaj na pristroji-komponente to viackrát zmerať.Co sa meralo tou starou bežnou čo maju ludia doma kábel odmeriaš ked je v sieti 230V kde je fáza jednoznačne ale pristroj ked meriaš už nezistíš ked tam nemáš napatie v nom.
jimmi
 
Příspěvky: 537
Registrován: 14 kvě 2012 09:04

Re: Umístění fáze u kabelu

Příspěvekod zabiny007 » 06 led 2017 10:50

Pánové, díky moc za objasnění! Takže vpravo, jdu to vše přezkoušet a přezapojovat.

jimmi píše:Vyskušaj na pristroji-komponente to viackrát zmerať.Co sa meralo tou starou bežnou čo maju ludia doma kábel odmeriaš ked je v sieti 230V kde je fáza jednoznačne ale pristroj ked meriaš už nezistíš ked tam nemáš napatie v nom.

Jestli to chápu dobře, tak tento přístroj zjistí, jaké je zapojení uvnitř komponentu? Tedy to, co doporučoval NA = proměřit "pro jistotu", popř. jak řeší "fox" pohledem? Pokud ano, bylo by to docela šikovné, protože rozmontovat a měřit nemám v plánu. Navíc by to pomohlo vyřešit správné zapojení u těch komponentů, které se zapojují obyčejnou vidlicí.
Zde jsem našel nějaké video - co znamená ten druhý kabel?

[youtube]luHzKeiST_g[/youtube]
PJ Xtension+Dr.Fuss+Ortofon RS-212D+Lyra Delos+StepUpT30+PhonoRS+BP
PRIMARE SP33+BD32mkII+2xA30.2+A30.5
Jadis DPL2
ProAc D30+centr, REL S3, MA RXFX
Furutech, AQ, VDH, HGA, NA, AcousticRevive
AKG702
Uživatelský avatar
zabiny007
 
Příspěvky: 693
Registrován: 26 kvě 2014 14:16
Bydliště: Brno

Re: Umístění fáze u kabelu

Příspěvekod Pytel » 06 led 2017 11:18

Uživatelský avatar
Pytel
 
Příspěvky: 1097
Registrován: 19 dub 2008 08:59
Bydliště: Praha 8

Re: Umístění fáze u kabelu

Příspěvekod Jarda69 » 06 led 2017 11:33

Pytel... zkusil jsem to u tuneru a na obě strany stejně, cca 19V. Takže smůla :)
Jarda69
 
Příspěvky: 1273
Registrován: 24 kvě 2015 21:39

Re: Umístění fáze u kabelu

Příspěvekod PítrsPraha » 06 led 2017 11:37

Pytel:
Pro nás neněmecky mluvící a elektricky nevzdělané: lze tohle měření použít pro jakýkoliv vstup/výstup zesilovače/přehrávače/DACu...?

VdH --> NA Sunrise
Vincent -->Denon DCD-2020--> Audioquest
Vincent -->Parasound Halo Integrated--> Vincent
Focal Electra 926
Lapp -->JBL LS 120P
PítrsPraha
 
Příspěvky: 1597
Registrován: 05 pro 2013 11:13

Re: Umístění fáze u kabelu

Příspěvekod NA » 06 led 2017 12:00

Jarda69 píše:Pytel... zkusil jsem to u tuneru a na obě strany stejně, cca 19V. Takže smůla :)


Tunes není zapojen na prostou samostatnou anténu bez zesilovače, ale na anténu s napájením, nebo na společný antenní rozvod v bytovém domě - je to tak?
http://www.noble-audio.webnode.cz
Noble Audio-Sunrise, Lindemann CD1SE, Sroll Rhythm, Noble Audio-Waterfall
Uživatelský avatar
NA
Konstruktér - Noble Audio
 
Příspěvky: 1019
Registrován: 11 čer 2008 12:29
Bydliště: Ústí nad Labem

Re: Umístění fáze u kabelu

Příspěvekod Jarda69 » 06 led 2017 12:25

Jedu na 40cm drátu strčeného do konektoru.
Jarda69
 
Příspěvky: 1273
Registrován: 24 kvě 2015 21:39

Re: Umístění fáze u kabelu

Příspěvekod Jarda69 » 06 led 2017 12:28

Zabiny...každopádně díky za otevření téma. Rozebral jsem zesilovač, rozpojil odpory mezi kostrou a zemí a měřil. Bylo to cca 30V proti 140V. Jasně, že ta horší varianta. Přehodil jsem přívodní dráty do trafa a mám lepší pocit ;)
(do zesilovače mám třídrátový přívod)
A všem díky za informace *palec*
Jarda69
 
Příspěvky: 1273
Registrován: 24 kvě 2015 21:39

Re: Umístění fáze u kabelu

Příspěvekod lechos » 06 led 2017 13:49

a jakej to má u střídaviny provozní význam ? používané trojáky do zásuvky přehazují fázi s nulákem známá to
skutečnost a nevadí
pioneer A-656 MK2***technics SL PG400A***pioneer PL335***
aiwa AD-F 910E***sony ST-S390***technics SH-GE 70***toshiba SD-24 VL***2 x pioneer CS-901
Uživatelský avatar
lechos
 
Příspěvky: 3204
Registrován: 09 pro 2008 09:34
Bydliště: Český Těšín

Re: Umístění fáze u kabelu

Příspěvekod zabiny007 » 06 led 2017 13:50

NA píše:Takže pokud nejsi schopen rozebrat přístroje a kouknout do nich, ale ještě lépe změřit velikost potenciálu mezi signálovou a napájecí zemí při obou variantách kabelu aby sis pro každý přístroj vybral správné zapojení (naměřené menší napětí)

Ok, z videa co postnul Pytel je mi to jasné a nebude to tak složité změřit, jak se mi zdálo. Ale není mi jasné, kde získám signálovou zem u koncového zesilovače? Nerad bych kvůli měření něco odpálil...
PJ Xtension+Dr.Fuss+Ortofon RS-212D+Lyra Delos+StepUpT30+PhonoRS+BP
PRIMARE SP33+BD32mkII+2xA30.2+A30.5
Jadis DPL2
ProAc D30+centr, REL S3, MA RXFX
Furutech, AQ, VDH, HGA, NA, AcousticRevive
AKG702
Uživatelský avatar
zabiny007
 
Příspěvky: 693
Registrován: 26 kvě 2014 14:16
Bydliště: Brno

Re: Umístění fáze u kabelu

Příspěvekod Jarda69 » 06 led 2017 13:53

Pokud máš vstup RCA (cinch) tak je to venkovní kovová část.
Jarda69
 
Příspěvky: 1273
Registrován: 24 kvě 2015 21:39

Re: Umístění fáze u kabelu

Příspěvekod jimmi » 06 led 2017 14:50

Iný zvuk je ked je všetko sfazované správne a iný zvuk je ked máš fázu čo i len v 1.nom v pristroji(v šnure ) naopak.
Ale to je pre niektorých nepochopitelné tak nech si to každý sám vyskuša ako aj ostatné veci. Poistky,rozne podložky pod prístroje a káble atd. :roll: 8-)
jimmi
 
Příspěvky: 537
Registrován: 14 kvě 2012 09:04


Re: Umístění fáze u kabelu

Příspěvekod zabiny007 » 07 led 2017 13:10

*offtopic*
Jiz delší dobu jsem chtěl pořídit nějaký šikovný multimetr, který bych využil jak při výše uvedeném měření, tak i při jiných příležitostech v rámci hifi koníčku. A tato diskuze mne rozhoupala, že jsem včera začal surfovat na netu a chtěl něco objednat. Jako laik jsem byl však v eshopu Conrad zaskočen velkou nabídkou, lišící se množstvím funkcí a měřitelného rozsahu. Můžete doporučit nějaký konkrétní typ pro amatérské použití, popř zdůraznit nějaké funkce či rozsahy, na které by člověk neměl zapomenout? Osobně mám pocit, že bych měl vystačit s měřením odporu, kapacity a napětí, ale nechám si rád poradit.
Děkuji
PJ Xtension+Dr.Fuss+Ortofon RS-212D+Lyra Delos+StepUpT30+PhonoRS+BP
PRIMARE SP33+BD32mkII+2xA30.2+A30.5
Jadis DPL2
ProAc D30+centr, REL S3, MA RXFX
Furutech, AQ, VDH, HGA, NA, AcousticRevive
AKG702
Uživatelský avatar
zabiny007
 
Příspěvky: 693
Registrován: 26 kvě 2014 14:16
Bydliště: Brno

Re: Umístění fáze u kabelu

Příspěvekod Jarda69 » 07 led 2017 14:08

Za sebe můžu napsat, že jsem si domů pořídil měřák s automatickým přepínáním rozsahů a trochu mi chybí možnost měřit střídavé milivolty. V audiu se to může hodit.
Možnost měření střídavých milivoltů alespoň do 20kHz.
Jarda69
 
Příspěvky: 1273
Registrován: 24 kvě 2015 21:39

Re: Umístění fáze u kabelu

Příspěvekod Jarda69 » 07 led 2017 14:58

Hmmm, co jsem koukal na běžné digitály, tak udávaný rozsah je 400Hz. Tak alespoň tak, s možností střídavých milivoltů, třeba na měření úbytků na signálové zemi, případně hledání rušení od 50Hz.
Jarda69
 
Příspěvky: 1273
Registrován: 24 kvě 2015 21:39

Re: Umístění fáze u kabelu

Příspěvekod fox » 09 led 2017 15:57

Tak jsem opět podlehl a zakoupil jsem Oehlbach Phaser. Zítra by měl dojít. Cena není až tak moc závratná, vzhledem ke komponentům, které vlastním. Až jej odzkouším, poreferuji, jestli jsem měl vše dobře zapojené a pokud ne, jaky to má na vliv na zvuk.
Michell Gyrodec/Orbe,SME V,Lyra Delos,RCM,step up trafo MgBeran,Esoteric DV60,Stream box RS,Music First Audio,Red Wine Audio,Leben300,Tannoy Stirlig+ST100,Acoustic Revive,WBT a plno dalších ptákovin.
Uživatelský avatar
fox
 
Příspěvky: 2007
Registrován: 07 črc 2008 10:03

Re: Umístění fáze u kabelu

Příspěvekod zabiny007 » 09 led 2017 16:15

fox píše:Tak jsem opět podlehl a zakoupil jsem Oehlbach Phaser. Zítra by měl dojít. Cena není až tak moc závratná, vzhledem ke komponentům, které vlastním. Až jej odzkouším, poreferuji, jestli jsem měl vše dobře zapojené a pokud ne, jaky to má na vliv na zvuk.

Díky za zprávu. Dej pak info z praxe, jak to funguje. Osobně jsem už měl také svrbění to objednat, ale zatím jsem se k tomu neodhodlal...
PJ Xtension+Dr.Fuss+Ortofon RS-212D+Lyra Delos+StepUpT30+PhonoRS+BP
PRIMARE SP33+BD32mkII+2xA30.2+A30.5
Jadis DPL2
ProAc D30+centr, REL S3, MA RXFX
Furutech, AQ, VDH, HGA, NA, AcousticRevive
AKG702
Uživatelský avatar
zabiny007
 
Příspěvky: 693
Registrován: 26 kvě 2014 14:16
Bydliště: Brno

Re: Umístění fáze u kabelu

Příspěvekod fox » 11 led 2017 09:57

Oehlbach Phaser včera dorazil. Večer jsem provedl tímto přístrojem přeměření fáze komponentů.

1/ Při pohledu na zásuvku přístroje zemnící kolík nahoře - fáze vlevo : byla fáze umístěna pouze u napájení Pro-Ject Stream Boxu. Jedná se o český výrobek, proto je asi vyroben podle naších zvyklostí.

2/ Při pohledu na zásuvku přístroje zemnící kolík nahoře - fáze vpravo : byla fáze umístěna u mých ostatních komponentů, a to jak japonské výroby - Esoteric DV60, Leben 300, tak anglické - napájení gramofonu Michell, nakonec i polského phona RCM.
Vyzkoušel jsem i přeměřit receiver ze sestavy DK. U japonského Onkyo to bylo taky tak.

Z toho mi vyplynulo, že to není tak jednoznačné, jak tvrdí někteří ve svých příspěvcích výše. Tento přístroj je pro laika dobrým doplňkem. Práce je s ním jednoduchá a rychlá.
K měření jsem použil počítačový " Helboy " kabel, u kterého jsem ohmmetrem zkontroloval zapojení vodičů do zástrček a ty jsem si barevně označil.

A jak to hraje ? Poslouchal jsem mnou hodně naposlouchané a oblíbené SACD Genesis - Foxtrot, Selling England By The Pound. Všiml jsem si, že se zvuk nahrávky zklidnil, vystoupily detaily z pozadí nahrávky - slabé zvuky druhé kytary, cinkání činelů a syntezátoru.
V předchozím příspěvku jsem psal, že jsem zapojoval fázi na vodič, který vede k pojistce přístroje. To se mi Phaserem potvrdilo. Neměl jsem ale dobře zapojený přístroj CD, protože tam to bylo těžko zjistitelné a napájení gramofonu, které jsem neodkrytovával.
Michell Gyrodec/Orbe,SME V,Lyra Delos,RCM,step up trafo MgBeran,Esoteric DV60,Stream box RS,Music First Audio,Red Wine Audio,Leben300,Tannoy Stirlig+ST100,Acoustic Revive,WBT a plno dalších ptákovin.
Uživatelský avatar
fox
 
Příspěvky: 2007
Registrován: 07 črc 2008 10:03

Re: Umístění fáze u kabelu

Příspěvekod zabiny007 » 11 led 2017 10:38

@fox
Díky moc za report, zní to velmi dobře, jdu objednávat :-).
PJ Xtension+Dr.Fuss+Ortofon RS-212D+Lyra Delos+StepUpT30+PhonoRS+BP
PRIMARE SP33+BD32mkII+2xA30.2+A30.5
Jadis DPL2
ProAc D30+centr, REL S3, MA RXFX
Furutech, AQ, VDH, HGA, NA, AcousticRevive
AKG702
Uživatelský avatar
zabiny007
 
Příspěvky: 693
Registrován: 26 kvě 2014 14:16
Bydliště: Brno

Re: Umístění fáze u kabelu

Příspěvekod Pytel » 23 led 2017 14:02

Tak chtěl ode mne jeden kolega abych mu koupit Oehlbach Phaser ( odmastím mu DPH ), ale prodejce mne upozornil , že vše je vyprodané a to co je objednané už je zamluvené :P Říkal mi , že to měli pomalu dva roky na krámě a nic a najednou takový prodej -- nastínil jsem mu , že na jednom foru se o tom psalo a hned má tržby.
Poděkoval a prý aspoň k něčemu jsou ty fora *sunglases* . Pamatuji si už je to několik roků, na jedné výstavě v Praze -- byl chálen Supra kabel LoRad a hle jak po výstavě se zvedly prodeje tohoto kabelu.
Uživatelský avatar
Pytel
 
Příspěvky: 1097
Registrován: 19 dub 2008 08:59
Bydliště: Praha 8

Re: Umístění fáze u kabelu

Příspěvekod Jarda69 » 23 led 2017 14:13

Z Nordostu zatím žádná zpráva, ohledně zvýšení prodejů Valhally? :D
Jarda69
 
Příspěvky: 1273
Registrován: 24 kvě 2015 21:39


Zpět na Kabely

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: jimmi, kychtax, overgrounder, RedBaron a 7 návštevníků